Bizden Haberler

Gaziantep’te Atölyelerimiz Başlıyor

“SES OLMAK” ATÖLYESİ

Atölye Yürütücüsü: Asena Akan
Atölye süresi: 2 saat

Atölyeye katılan her kişi, ihtiyaç sahibi başka bir kişinin bu atölyeden faydalanmasına destek oluyor.

Bilgi için biz@onemsiyoruz.org adresinden bize ulaşın.


Asena Akan

İstanbul doğumlu Asena AKAN, 5 yaşında İstanbul Belediye Konservatuvarında klasik keman ile başladığı müzik eğitimine, İstanbul Devlet Konservatuvarı yarı zamanlı Opera Bölümü’nde devam ederek 1998 yılında mezun oldu. Aynı zamanda bas gitar çalmakta olan Akan, müzikal yolculuğuna caz vokal, beste çalışmaları ve sahne performansları ile devam etmektedir. Söz ve müzikleri kendisine ait Z/Kalan etiketli ‘İstanbul’un İzleri’ (2013); ‘Golden Heart’ (2016); ‘Parçalar’ (2017) adlı albümleri  bulunmaktadır.

Müzik tutkusunun yanı sıra insan davranışlarına dair duyarlılığı ve ilgisi olan Akan, bu alandaki akademik eğitimini İstanbul Üniversitesi, Psikolojik Danışmanlık Bölümü Lisans ve Yüksek Lisans Bölümleri’nde tamamladı. Prof.Dr. Haluk Yavuzer’in asistanlığını yaptığı 5 yıl süresince müzik terapi, psikodrama, aile ve grup terapileri, etkili öğrenme, etkili iletişim/etkili öğretmen eğitimi ve sanat terapisi alanlarında uzmanlık eğitimleri aldı.

Teorik alandaki birikimini alana aktarmak ve pratik deneyimini arttırmak isteyen Akan, 2001-2010 yılları arasında özel ve devlet okullarında psikolojik danışman ve eğitim danışmanı görevleriyle çeşitli yaş ve özellikteki birey ve gruplarla çalışma imkanı buldu. Ebeveyn ve öğretmenlere yönelik çok sayıda eğitim, seminer verdi, atölyeler düzenledi.

10 yılı aşkın süredir, ‘müziğin iyileştirici/dönüştürücü gücünü’, çözüm odaklı danışmanlık yöntemleri ile sentezlediği multidisipliner yaklaşımla; farklı özellikte birey ve gruplarla çalışmalar yapmakta; Istanbul Modern, Bilgi Üniversitesi gibi kurumlarda yaratıcı  seminer ve müzik atölyeleri  düzenlemektedir.


Her birimiz kendimize özgü bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yapıya sahip birer “enstrümanız” ve kendimize uygun tekniklerle çalışarak potansiyelimizi en üst seviyede kullanabiliriz.

“Ses Olmak” vokal atölyesi kişisel yapımız, ihtiyaç ve beklentilerimize yönelik özgün teknik ve esnek yaklaşımları içermektedir. Atölyede kendini müzikal olarak geliştirmek isteyen her bireyin “özgün ses ve yorumunu oluşturması”na dönük çalışmalar yapacağız.

Bu deneyimde kendi enstrümanımızı tanırken aşağıdaki kavramlar ve ilişkilerini inceleyeceğiz:

Beden-Nefes
Bağ kurma-İletişim
Yetenek-Disiplin
Taklit-Özgünlük
Kusurluluk-Mükemmeliyetçilik
Duygular-İlham
Doğaçlama-Yaratıcılık

Ayrıca,

Sesimizle kendimizi daha iyi ifade etmek,
Günlük yaşamın ve çevrenin olumsuz etkilerinden arınabilmek,
Gelişime açık yanlarımızı güçlendirmek, kendimize uygun bir repertuvarla daha güvenli bir sahne duruşu ve daha iyi bir performans göstermek yönünde çalışmalar yapacağız.

‘Ses çıkarmak’tan ‘ses olma’ya uzanan bu heyecan verici yolculukta buluşmak ümidiyle…

Bir yanıt yazın