Özel durumu olan çocukların kendini birey olarak keşfetmeleri ve çevresindekiler ile bağ kurmalarını kolaylaştırmanın yöntemlerini geliştirirken, bir sosyal girişimin iş modeli nasıl olabilir sorusuna da cevap arıyoruz.
Başvurduğumuz programlardan Change with Business, bu konuda bizi hızlandıran bir eğitim fırsatı sundu. 27-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen Sosyal Girişimciler İçin İş Modeli Geliştirme Eğitimi’nde Koç University Social Impact Forum – KUSIF‘den, Ashoka Türkiye‘den, Impact Hub Istanbul‘dan, KWORKS‘den ve Mikado Consulting‘den uzmanlar bilgi ve birikimlerini paylaştı.
Yalın kanvas üstünden girişimlerimiz için bizler de ilk kez müşterimizin kim olduğu sorusunu sorduk kendimize. Sponsorluklar ve bireysel bağışçıların dışında, ekonomik sürdürülebilirlik için izleyeceğimiz bir yöntem geliştirmek için çalıştık.
Konu ile ilgili saha çalışmaları için ilk hedef kitlemize telefon aracılığıyla sorular yönelterek 7 kişi ile görüştük ve görüşme notlarımızdan aydınlatıcı bilgilere ulaştık. 13 Mayıs’ta gerçekleşecek online toplantımız öncesinde yeni bir müşteri kitlesinden en az iki kişi ile daha görüşerek, süreçte iç görüleri çoğaltmayı hedefliyoruz.
Başlangıç yatırımı almaya aday olduğumuz bu eğitim programının jürisi de 26 Mayıs’ta. Çok az zamanda, 18 aydır çalıştığımız konumuzun ekonomik sürdürülebilirliği için faydalı bir sonuca ulaşmak için ısrarcıyız. İnanarak yürürken, mentör ve uzman desteği almak bizi hızlandırıyor.
KUSIF’in Vehbi Koç Vakfı ve UniCredit Foundation ile proje ortaklığını yürüttüğü, Sosyal İnovasyon Merkezi(SİM)’in içerik ortaklığı yaptığı Change with Business, Yapı Kredi’nin işbirliğinde gerçekleşiyor. Uzun soluklu projenin ara adımlarından bir tanesi de büyük fayda ile çıktığımız, Impact Thinking Boot Camp olmuştu. Bizim için sosyal etki alanında bilgi ile dolduğumuz, yeni sorgulamalar yaptıran verimli bir adımdı. Daha fazlası için heyecanlıyız.