Oyuncaklar, eğlence aracı gibi gözükse de çocukların hayal dünyasını geliştiren ve onları eğiten bir role sahiptir. Çocuklar oyuncaklar ile bağ kurar, oynayarak öğrenmeye devam ederler. Gönüllümüz Pelin Öktem, özel durumu olan çocuklara yönelik bir duyarlılık projesi olan #ToyLikeMe ile ilgili yazdı. Gazeteci Rebecca Atkinson tarafından 2015 yılında kurulan ToyLikeMe, sosyal medya kampanyaları ve gönüllülerin desteği sayesinde üreticilerin ilgisini çekmeyi başardı. Endüstrinin pek de alışık olmadığı karakterler ortaya çıktı!
Proje, özel durumu olan çocukların gelişimine katkı sağlamak ve sosyal hayat ile bağ kurmalarını hızlandırmak adına hayata geçti. İşitme engeli olan oyuncak bebekler, protez bacaklı balerin, tekerlekli sandalye kullanan çocuk… Kampanya, kusursuz güzellik algımızı kırarak, kişilerin çocukluktan itibaren bedenleri ile barışık olmalarına destek oluyor.

Hayatın İçinden Oyuncaklar
Atkinson Facebook, Instagram ve Twitter üzerinden açtığı hesaplarla #toylikeme etiketiyle binlerce ebeveyne ulaştı. Özel durumu olan çocuklar için başlayan kampanya, önce ebeveynlerin sonra bir oyuncak üreticisinin dikkatini çekmeyi başardı. Tüm işlerini bir anda durduran ve projeye tüm ekibiyle destek veren oyuncak üreticisi firma, çocuklardan ve ailelerden gelen tasarımları üretmeye başladı. Çocuklar için kendilerine benzeyen oyuncaklar tasarlarken oyuncak endüstrisindeki bu büyük farkındalık hareketinin paydaşı oldular. Aileler özel durumu olan çocukları için mymakie.com adresi üzerinden oyuncak bebekler tasarlayıp sipariş edebiliyor.

Hayatın İçinden Oyuncaklar
Sosyal medyada başlayan, şimdiden yüz binden fazla insana ulaşan kampanya #toylikeme etiketiyle milyonlarca özel durumu olan çocuğa ulaşmayı hedefliyor.