Bizden Haberler, Faaliyet Raporları

2017 Faaliyet Raporu

2017, bir önceki sene biriktirdiklerimizi ürüne ve saha çalışmasına dönüştürdüğümüz, sosyal girişimcilik alanında kendimizi görünür kıldığımız bir yıl oldu. Sizlerin desteği ile çocukların temel haklarına erişmesi için çalıştık ve devam ediyoruz. İnandığınız, yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz. Faaliyet raporumuzun özet ses kaydı burada. Döküman hali ise burada.

Önemsiyoruz’un yaşamını sürdürmesi için sektör içinden ve dışından çok şey öğrendik. Katıldığımız eğitimler arasında Change with Business, İmece Mesele Süreci, Bizbizze Kadınlar için Fikir Destek Ünitesi, Yatırıma Hazır Sosyal Girişimler Kapasite Geliştirme Programı yer alıyor. Unicredit Foundation, Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi Sosyal Etki Forumu desteği ile Tohum Hibesi almaya hak kazandık. Ashoka Türkiye ve Mikado Sürdürülebilir Kalkınma Danışmanlığı mentorluk aldığımız kurumlar oldu. Yılın son aylarında kurucumuz Gözde, Bilgi Genç Sosyal Girişimci Ödülü’ne layık görüldü. Ödülü takiben aynı ay içinde Önemsiyoruz, ekonomik sürdürülebilirlik için şirket oldu.

Yıl içinde Bernard Van Leer Foundation İstanbul95 projesinin bir paydaşı olduk ve  ürün geliştirme çalışmaları yürüttük. Belediyelerin ailelere hediye ettiği yeni doğan setlerine yaratıcı ve yenilikçi ürünler öneriyoruz. Tasarladığımız ürünleri Sarıyer Kadın Kooperatifi, Harmoni Kadın Kooperatifi ile üretmeye başladık.

Novartis desteği ile göç nedeniyle yurdumuza yerleşmiş 15 aileye oyun setimizden ulaştırdık. Ürünlerimiz ve atölye çalışmalarımızla İlk Adım Kooperatifi oyun atölyelerine dahil olduk.

Özel durumu olan çocuğun kendini birey olarak algılaması ve çevresi ile bağ kurmasını kolaylaştıracak ürün ve hizmetler geliştirmeyi öneriyoruz. Bu kapsamdaki ürünlere dair özet bilgi raporumuzda yer alıyor. Anne-çocuk etkileşim kartı, oyun halısı, tulum, taşıma kundağı ve yan ürünler geliştirdik. Yıl boyunca ürün geliştirme, saha çalışmaları konusunda aktif olduk.

Kaynak geliştirme çalışmalarımız kapsamında yeni yıl kartpostallarımız ile adil üretimi destekleyen Good4Trust.org e-ticaret sitesinde satışa başladık. Onlarca kurumun sponsorluğunu, yüzlerce kişinin desteğini alarak çalışmalarımızı yürüttük.

Faydalanıcı grubumuz olan hapishanede annesi ile yaşamak zorunda olan çocuk sayısı Ocak 2018 verilerine göre 624. Ürün ve hizmet içeriğimizin kamu kurumları için destekleyici bir modele dönüşmesi adına birebir görüşmeler yapıyoruz.

Önemsiyoruz gönüllü sayısı 20‘den fazla. Çocuk gelişim ve ürün tasarım alanındaki profesyonellerden oluşan ekip içinde pazarlama, iletişim ve ekonomi alanında bilgi sahibi kişiler  yer alıyor. 2016 yılına göre, aktif katılım gösteren gönüllü sayısı %150 arttı.

2018 yılını ise vizyon, misyon, pazara çıkış, faydalanıcı ile temas kurma yolları için yoğun bir çalışma ile karşıladık.Önemsiyoruz’a dair gelişmelerden sizi düzenli olarak haberdar edeceğiz. İnandığınız, yanımızda olduğunuz için teşekkür ederiz.

2017 faaliyet raporu

2017 faaliyet raporu

2017 faaliyet raporu

2017 faaliyet raporu

2017 faaliyet raporu

2017 faaliyet raporu

Related Posts